2016. augusztus 24., szerda

ECSET KISOKOS

Sziasztok!
Előbb vagy utóbb, de minden lány rájön, hogy érdemesebb ecsetekkel sminkelni, mint az ujjainkkal vagy sok esetben a palettákhoz tartozó szivacsos applikátorokkal.
Ehhez viszont nem árt némi alapismeret, hogy melyik ecset milyen termékhez és az arcunk mely területére való. Ha az alapokat elsajátítja az ember, utána nagyon könnyen belejön, ehhez lesz segítség ez a cikk is, reméljük, hasznotokra válik majd.
1. Alapozáshoz
Kezdjük a sminkelés első lépésével, az alapozó/BB/CC krém felvitelével. Itt több felviteli eszköz is szóba jöhet, indítsunk a legutóbb elterjedttel, a beauty blenderrel, azaz a sminkszivaccsal. Kapni belőle olcsóbb és drágább verziót is, mindenki maga dönti el, hogy melyik mellett teszi le a voksát, érdemesebb lehet először a kevésbé borsos árú verziót kipróbálni. Enyhén be kell vizezni, belemártani kicsit a termékbe és ütögető mozdulatokkal felvinni az arcra. Sokan kedvelik, mert természetes végeredményt lehet elérni vele. Minden nagyobb drogériában kapni, nem lesz nehéz beszerezni.
Az ecsetek között van egészen lapos, illetve a tömöttek között is két változat kapható, a lapított és a kerekített fejű. Ezek közül mindenkinek más fog beválni, bár ha rám hallgattok, inkább a tömött sörtéjűek közül választjátok valamelyiket.
2. Korrektor felviteléhez

Ez a közepes fejű, kerekített végű ecset, amely tökéletes arra, hogy a folyékony korrektort eldolgozd a szem alatti karikák eltüntetésére, az orr környékén pedig a kipirosodott bőr elfedésére.
Plusz tipp: használd a szemhéjbázis felvitelére is!
3. Púderezéshez
Minél nagyobb, annál jobb! Törekedj arra, hogy minél puhább sörtéjűt válassz, hiszen azzal fogod tudni szépen felütögetni az arcodra a púdert. A túl laza és a túl tömött fejű sem jó, igyekezz megtalálni a köztes állapotot!
4. Pirosításhoz
Nagyjából olyan, mint amit a púder felvitelnél használunk, mindössze annyi a különbség, hogy a feje ferde, mintha az egyik fele le lenne csapva. Ez azért jó, mert így könnyebben igazodik az almácskákhoz és természetesebb végeredményt érhetsz el vele. Nem csak ferde verzióban létezik, ha olyan ecsetet látsz, ami hasonlít a púderecsethez, de keskenyebb, akkor az is erre való!
5. Kabuki ecset
Ez az az eszköz, amiből minden nőnek legyen legalább egy! Igazán multifunkciós ecset, hiszen laza szálainak köszönhetően megfelelő lehet a púder felvitelére, de a bronzert és a pirosítót is felvihetjük vele, akár a hajvonalban is
6. Kontúrozáshoz
Kontúrozni nem érdemes minden egyes nap, vagyis inkább felesleges, hiszen ezzel már egy nagyon összetett smink készíthető, amit inkább hagyjunk meg az alkalmakra, oda viszont alkalmazzuk! Ezen ecsetek közül is van miből választani, hiszen van kerekített, lapos és ferde is. A legjobb választás a ferde fejű, hiszen tökéletesen illeszkedik az arccsont alá, így megkönnyítve a hibátlan kontúrvonal elérését.
7. Lapos szemhéjecset
Ezzel minden terméket felvihetsz a szemhéjad egész területére, legyen az por vagy krémes állagú festék. Mivel lapított, így jól működhet a mélyítővonalban is, ahová pontosan beilleszkedik, így éles kontúrt tudsz készíteni.

8. Ceruza fejű ecset
Tökéletes választás a belső szemzug kihangsúlyozásánál, de az ajkunk fölé is ezzel érdemes felvinni a highlightert, hiszen a vége befér ezekre az apró helyekre is.

9. Satírozó ecset
Ez az, ami nélkül nem készlet a készlet! A szemsmink készítésének legfontosabb mozzanata, amikor a felvitt színeket összesatírozzuk, hogy szép átmenetet kapjunk és eltűnjenek a színek közötti éles határok.
10. Tusecset
Hű társunk lesz, ha inkább a tégelyes szemhéjtusokat részesítjük előnyben. Ebből a ferde kialakításút részesítsétek előnyben, hiszen felfekszik a szempillatőbe, így szabályos vonalat tudtok húzni.
Plusz tipp: géles szemöldökformázó felvitelére is használjátok!
11. Legyezőecset
Vessétek be, ha a smink végeztével a szem alá hullott szemhéjpúdert szeretnétek eltávolítani, hiszen ezzel nem fogjátok elkenni a bőrötökön.
Plusz tipp: próbáljátok ki highlighter felvitelére is!

12. Rúzsecset
Ha alkalomra készülsz, mindenképp érdemesebb ezzel felkenni a választott rúzst, mert sokkal igényesebben és precízebben fogod tudni felvinni az ajkaidra, mintha önmagában a rúzst használnád.

Nincsenek megjegyzések:

GARNIER BB KRÉM - TESZT

Sziasztok! A Garnier új termékében az alapozó előnyeit egyesíti a nappali hidratálókrémmel. Mindenek előtt 24 órán tartó hidratálást, C...