2016. szeptember 20., kedd

KOZMETIKUMOK ŐSZRE

Sziasztok!
Most már szinte biztosan itt az ősz, az idő is kezd egyre hűvösebbre váltani, ilyenkor pedig nem csak a melegebb ruháink kerülnek elő, hanem a testünk és a bőrünk igényei is megváltoznak, ezzel a poszttal ezért abban szeretnénk Nektek segíteni, hogy milyen kozmetikumokra érdemes ilyenkor váltanotok.

A hidegebb hónapokban érdemes emollientekben gazdag arcápoló készítményekre váltanunk - ilyen például a 4,67-re értékelt Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask, amit a nevéből adódóan maszkként is lehet alkalmazni, de intenzív hidratálókrémként is kiválóan funkciónál. Szintén ilyen multifunkcionális termék a Sweetsation Therapytól aVery*Berry Oxigén maszk és arcradír, aminek azon túl, hogy gyönyörű összetevőlistája van, az eddigi tapasztalatok alapján kiválóan tisztítja, hidratálja a bőrt.

Ne feledjétek el azt sem, hogy az ősz a hámlasztás fő időszaka, vagyis ha nyáron nem annyira törődtetek vele, akkor most érdemes beiktatni a bőrápolási rutinotokba egyet. Mi a kémiai hámlasztókban hiszünk, vagyis az AHA (inci név: Glycolic Acid) és a BHA (inci név: Salicylic Acid) savas készítményeket ajánljuk Nektek a témában. Ezekről nagyon-nagyon dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy BHA zsírban oldódó, képes behatolni a pórusokba és azok "belsejében" hámlaszt, így az elsősorban a zsíros, tág pórusú, pattanásos bőrre javasolt, míg az AHA savak vízben oldódónak, és jobban a felszínen működnek, ezért a száraz, fakó bőrre ez a jobb.
Gondolom mostanában ti is egyre gyakrabban kenitek az ajkatokat, ami nem csoda, és még csak most jön csak az igazán ajakápoló-fogyasztó időszak. Ha épp vásárlás előtt álltok, jó alternatíva lehet a Panthenol Forte Ajakbalzsamja vagy az Nuxe Réve De Miel Lip Balmot, de ajánljuk Nektek az ajakápolók hasznos összetevőiről szóló posztunkat is a témában!


Ősszel a hideg szél szárító hatása miatt kezek ápolása is előtérbe kerül, érdemes beszerezni egy gazdag, zsírosabb kézkrémet, például a Dr. Scheller Körömvirágos Kézbalzsamot, ami még a legszárazabb kezeket is rendbe hozza és nagyon olcsó. Az egyszerűség kedvéért nappalra egy könnyedebb állagú termékeket is bevethettek, például Avon 4,65-re értékeltkakaóvajas és E-vitaminos hidratáló kézkrémét.

A test hidratálásánál is érdemes sűrűbb, vaj állagú termékekre váltani. A The Body Shop híres a rengeteg illatban kapható testvajáról (nálunk a mandulás a legnépszerűbb). Alacsonyabb árkategóriában a Bettina Barty kínálatában is találhatunk jó pár klassz illatot, példáulrizstejes-vaníliásat, de a Ziaja Kakaós Testápoló Vaj is nagyon kellemes, pénztárcabarát választás, eddig csupa pozitív véleményt kapott tőletek.

.
Ti milyen termékekre váltotok át ősszel? Változtattok egyáltalán a bőrápolási rutinotokon?

Nincsenek megjegyzések:

JEFFREE STAR X MANNY MUA KOLLABORÁCIÓJA

Sziasztok! Jeffree Star és Manny Gutierrez neve már szinte az egész világon ismert. A két beauty blogger eddig is jó barátságban volt...