2016. október 13., csütörtök

HALLOVEEN DEKORÁCIÓS ÖTLETEK

Sziasztok!

Bár a Halloween nem magyar ünnep, mégis egyre többen kezdenek érdeklődni iránta hazánkban. Ha ezt az estét a barátaiddal szeretnéd tölteni, vagy csak egyszerűen téged is elragadott a Halloween varázsa, az alábbi 7 egyszerű diy ötlettel kidekorálhatod a lakást, csupán a fantáziád és a kézügyességed szabhat határt.

EGYSZERŰ FŰZÉR PAPIRBÓL ÉS LIFIBÓL


A kevés kézügyességgel rendelkezők se keseredjenek el: egy ehhez hasonló füzért bárki el tud készíteni. Csupán fekete papír kell hozzá, madzag, néhány narancssárga lufi és alkoholos filc. A madzagra ragasztópisztollyal rögzítsd a kivágott háromszögeket! Ha ezt túl egyszerűnek találod, feldobhatod apróságokkal: köthetsz narancssárga szalagokat a madzagra, fekete masnikat a lufikra, vagy írhatsz valamit a háromszögekre. Ha inkább alakzatokat vágnál ki fekete papírból, rengeteg sablont találsz hozzá az interneten.DENEVÉRES FÜGGŐ

Szintén egyszerűen elkészíthető, de annál látványosabb ez a dekoráció, amit majd a lámpára akaszthatsz. A denevérek kivágásához használj sablont! A fejüket lyukaszd ki, majd cérnával kösd rá őket egy karikára. Ha nem találsz hozzá otthon megfelelő anyagú karikát, kartonpapírból készíthetsz egyet. Ha túl egyszerűnek találod ezt az ötletet, feldobhatod azzal, hogy egy-két denevért csillámos papírból vágsz ki (ilyen papírokat kézművesboltokban találhatsz).


HALLOVEEN MINTÁS GYERTYÁK

Ez a dekoráció már egy kicsivel több kézügyességet igényel. Néhány szép szalvétára és egy tubus decoupage ragasztóra lesz szükséged. Válaszd szét a szalvéta rétegeit, hogy csak egy maradjon, majd a választott képet vágd ki (az is elég, ha csak nagyjából vágod körbe – amennyiben a háttere hasonló színű, mint a gyertya, mert az nem fog látszódni). Simítsd rá a gyertyára és ecsettel kend át egy kevés ragasztóval. A minta közepétől haladj kifelé és ügyelj rá, hogy a kép ne gyűrődjön meg közben. Ha a ragasztó megszáradt, már készen is vagy.


KOPONYÁS PÁRNA ÉS PLÜSSTÖK

A párnához csupán egy fekete színű párnahuzat és megfelelő színű transzferpapír kell. A kiválasztott mintát, illetve a tükörképét, nyomtasd rá a papírra és vasald rá a párnahuzatra. Ha kicsivel több kreativitást érzel magadban, varrhatsz egy tökfigurát is filcből vagy textilből. Az interneten ehhez is találhatsz letölthető sablonokat.

ORIGAMI TÖKÖKKEL DISZITET ÉGŐSOR
Kevés begyakorlást igényel, de ha nem adod fel, hamar bele fogsz jönni a vicces kis tökfigurák sorozatgyártásába. Ha sikerül, egy hangulatos díszt kapsz, amit faágakra, vagy akár valamelyik bútorra is rakhatod. Fehér papírral dolgozva szellemeket is kreálhatsz, feketével denevéreket, ha pedig túlságosan unatkoznál, akár boszorkányt is készíthetsz úgy, ha haj gyanánt madzagdarabokat ragasztasz a fejére. Arra azonban ügyelj, hogy ne hagyd felkapcsolva az égősort, ha kimész a szobából!

CSILLÁMPOROS GYERTYA DISZTÖKBEN
Egy kanállal kapard ki a dísztök belsejét, majd kanóc gyanánt lógass bele egy madzagot. A megfelelő hosszúságot úgy érheted el, hogy a madzagból egy kis részt rácsavarsz egy hurkapálcikára. Használhatsz kézművesboltban kapható talpas kanócot is. Olvaszd meg a gyertyaviaszt egy fazékban (ehhez felhasználhatsz pár teamécsest vagy vehetsz kifejezetten gyertyakészítéshez alkalmazható viaszt kézművesboltokban), és öntsd bele a csillámport. Az elkészült kotyvalékot borítsd bele az üres tökökbe úgy, hogy közben belelógatod a madzagot. Miután megdermedt a gyertya, vágd le a kanóc felesleges részeit.

TÖKFIGURÁS DISZ

Ez is egy egyszerű, viszont annál látványosabb és aranyosabb dísz lehet egy pohárba, vagy vázába állítva. Csupán fokhagyma és hurkapálca, vagy szívószál kell hozzá. Pucold meg a fokhagymát, fesd narancssárgára, majd rajzold meg az arcát is. Szárként egy kis darab hurkapálcát használhatsz, amit akár meg is faraghatsz. A szívószálat vagy a pálcát is díszítsd ki, majd az elemeket ragasztópisztollyal ragaszd össze. A végén masnit is köthetsz rá

Nincsenek megjegyzések:

RÁNCTALANITÁS GYÖNGY FORMÁJÁBAN

Sziasztok! A bőr öregedését három fontos tényező  csökkenése befolyásolja, ezek a Q10 koenzim, a hyaluronsav és a keratin. Ezek az össz...