2016. október 22., szombat

MISS SPORTY CAT'S EYES SZEMHÉJTUS

Sziasztok!

Hétköznapokon csak ritkán sminkelek feltűnően: általában könnyű fedésű alapozót, egy kis pirosítót és szempillaspirált használok. Nemrég azonban erősebb szemüvegre kellett váltanom, és észrevettem, hogy a vastagabb lencsék hatására a szemeim jóval kisebbnek tűnnek, mint korábban. Ez a probléma persze könnyedén megoldható néhány sminkelési trükkel, de én az egyszerűség híve vagyok, és nem sok türelmem, illetve tehetségem van ahhoz, hogy színátmenetekkel és fényhatásokkal játszadozzam a szemhéjamon.
Úgy gondoltam, könnyebb és hatásosabb, ha beszerzek egy fekete tust, mellyel szép cicaszemet rajzolhatok magamnak. A retró szemkihúzás nappal sem ordítóan merész, ráadásul pont arra jó, hogy visszaadja az eredeti, mandulavágású szemformámat, amit oldalról kissé összenyomott az új szemüveg. Egyszerűen használható tustollat akartam, mely nem maszatol, és tartós. Jóformán a hasamra ütöttem, és úgy választottam a Miss Sporty Cat’s Eyes szemhéjtusát, így elképzelésem sem volt, mire számíthatok majd

Egy csöppet féltem attól, hogy a tushoz sem lesz türelmem, mert egyébként sem erősségem a precíz vonalhúzás szabad kézzel, nem beszélve arról, hogy szemet kihúzni csak szemüveg nélkül lehet.

Meglepődtem, mert a toll alakú tussal nagyon könnyű jó munkát végezni: kiváló az állaga, vagyis nem maszatolódik, nem kenődik el rajzolás közben, apró mozdulatokkal tökéletes, csomómentes eredményt lehet vele elérni. Közben meg lehet állni, összemérni a másik szemmel a félkész szemkontúrt, mert a száradás nem teszi többszínűvé, repedezetté vagy recéssé a vonalakat. Szemfestéken szintén jól alkalmazható, de az első húzás picit halványabb lesz a vártnál, ezért jól rányomva, több rétegben kell felvinni.

Viszonylag hamar megszárad, én legalábbis rögtön spirálozok utána, és eddig még egyszer sem kenődött el pislogástól. Nálam egész nap makacsul kitart a tussal húzott kontúr, nem kopik, nem ragad fel a szemhéjam mozgó redőire, bár nem is húzok vele vastag vonalat. Rögtön borús időben, bolondos, tavaszi szélviharban teszteltem, mely kicsalta a könnyem. Kellemesen csalódtam, mert a tus nem maszatolódott el, ahogy gondoltam, hanem a helyén maradt.

A Cat’s Eyes Liner többféle színben kapható, de úgy hallottam, hogy a kék és zöld változatok pigmentjei nem elég intenzívek, illetve lassabban száradnak. Nekem a feketével semmi bajom, nagyjából nyolc-tíz órát kibír fakulás nélkül. Az első tesztnapon még magammal vittem a táskámban a tustollat, hátha javítást igényel a szemkontúrom, de nem volt rá szükség.
Elégedett vagyok a színtelítettségével, bár elég vékonyka a tusfej, ezért nem könnyű vele vastag vonalat összehozni, ha valaki azt szereti. A lemosása azonban nem okoz különösebb problémát, könnyen lejön, és nem hagy pandafoltokat a szemek körül. A Miss Sporty szemhéjtusát 1400 forintért vásároltam, szerintem megéri az árát.

Nincsenek megjegyzések:

RÁNCTALANITÁS GYÖNGY FORMÁJÁBAN

Sziasztok! A bőr öregedését három fontos tényező  csökkenése befolyásolja, ezek a Q10 koenzim, a hyaluronsav és a keratin. Ezek az össz...