Ugrás a fő tartalomra

SZEMFESTÉKPALETTA KISOKO- KEZDŐKNEK

Sziasztok!


Ha valaki most kezdene kísérletezni a sminkelés terén, vagy úgy döntött, hogy ideje elmélyíteni tudását, és továbblépni a szempillaspirál-szájfény kombinánción, akkor jó hírem van: bemutatom a szemhéjfesték paletták must have darabjait

Amikor kislány koromban megkaptam az első - nem játék - sminkkészletemet, nem is lehetttem volna jobban lenyűgözve: kétféle rúzs, púder, legalább hat különböző színű szemhéjfesték, és még ecset is! Igazi álom. Valahogy így nézhetett ki, kis helyen is elfért, kinek kell ennél több?


A lehetetlenül élénk és természetellenes színek nem hátráltattak abban, hogy meg legyek győződve: minden sminkkészlet ilyen tökéletes. Amíg nem rájöttem, hogy mégsem. 16-17 éves koromra rá kellett ébrednem, hogy a hőn imádott "tökéletes" sminkkészletemet darabokra szedték, és " felnőtt sminkeket" csináltak belőlük. Több gond, több pénz. Éppen ezért szeretnék nektek egy kis útmutatót adni abban, hogy hogyan válasszátok ki a megfelelő sminkpalettákat, hogy valóban meg is érje beszerezni őket, és rengeteg fajta sminket tudjatok vele készíteni.


Sokszor nem voltam benne biztos, hogy nyolcszínű palettát vegyek, vagy elég-e a két színű, kompakt festék, esetleg az egyszínű. Ha méh csak most kezdtétek el kísérletezni a sminkeléssel, és viszonylag sokféle színnel szeretnétek dolgozni, akkor van néhány paletta, vagy akár csak egy, amit érdemes beszerezni. Sok árnyalat egy helyen, számtalan variáció. 

Az Essence a kifinomult, lágy színeiről híres, akár körömlakkról, akár rúzsokról legyen szó. A szemfestékeik terén is ezek érvényesülnek, palettáik pedig rengeteg opciót adnak nekünk.
Ez a kétt paletta elég sok árnyalattal dolgozik, amelyek majdnem mind egyazon színhez tartoznak. Érdemes hasonlókkal kezdenünk, hogy ne tudjunk súlyosabb sminkbakikat elkövetni, de mégis sok lehetőségünk legyen a kísérletezésre.Szem-,vagy bőrszínünkhöz is választhatunk árnyalatokat: a barna szeműek a kék és szürke, a zöld szeműek a lila és a földszínek, a kék szeműek pedig a barna és bronz árnyalataiból válogathatnak. Természetesen időbe telik, amíg kitapasztoljuk, hogy mely színek állnak nekünk a legjobban, de erre az Essence paletták tökéletesek, hiszen ténylegesen megfizethető áron kaphatunk sok színt.


A merészebbek pedig akár ehhez hasonló színkombinációt is választhatnak. Just have fun with it!

A Makeup Revolution is elég sok termék közül ad nekünk választási lehetőséget.Az első palettánál láthatjuk, hogy jó sok színnel dolgozik, a második pedig a kontúrozáshoz is ad nekünk három alapszínt. A pénztárcánk meg fogja köszönni, ha ezeket választjuk. Visszont, ha úgy döntenénk, hogy egy színtett feljebb szeretnék lépni, akkor az alábbi két paletta is jó döntésnek fog bizonyulni.Az első merészebb színeket tartalmaz, míg a második inkább természetesebb árnyalatokat kínál nekünk. Mind a kettőt tudom ajánlani, ha készek vagyunk kicsit többet áldozni egy palettára.
Maradva a picivel drágább árkategóriában, a Maibelline,a Sleek és a Freedom Makeup is jól variálható színkombinációkat ajánl nekünk

A két Maybelline paletta teljesen különböző opciókat kínál. Az első nude mix a földszíneket részesíti előnybe, a matt és a csillogó színek megfelelő arányban vannak. A blushed nude paletta visszont az élénkebb, világosabb színekkel dolgozik, és a csillogó hatás dominál a legtöbb árnyalaton.


A Sleek paletta sötét és világos színek keverékét állította össze, és mindenki megtalálhatja a bőr-és szemszínének megfelelő árnyalatokat.
A Freedom Makeup palettája, 32 színnel szolgál nekünk, matt és csillámos árnyalatokal egyaránt. Ha nem szeretnék az összes vagyonunkat szemfestékre elkölteni, de mégis sok színt tartalmazó, viszonylag profi összeállítást szeretnék, akkor mindenképp ezt a palettát ajánlanám.

A végére hagytam álmaim szemfesték készletét. A BH Cosmetics 88 színű mega palettája megszámlálhatatlan mennyiségű kombinációra ad nekünk lehetőséget. Ha úgy érezzük, hogy ideje (jóval) magasabb szintre lépnünk sminkelés (és költség) terén, akkor ez a paletta kitűnő választás.


Természetes színek, néhány merészebb árnyalattal, rengeteg lehetőség a kísérletezésre.

Remélem, hogy ez a kis útmutató segítségre volt mind a kezdőknek, mind a make up guruknak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

WELLNES HANGULAT A FÜRDŐSZOBÁBA

Sziasztok!

Az új t: by tetesept márka új színt hoz az otthoni wellnes termékek világába. A márka magába hordozza a jól ismert tetesept értékeket, melyből kifejkődött, de vidámabb, fiatalosabb életérzést, modern design-t képvisel. A termékek intenzív illataival, élénk színeivel, vagy selymes dús habjával minden érzékszerve intenzíven hatnak, így a fürdést valódi élménnyé varázsolják!


t:by tetesept "Érzékiség" habfürdő
Add át magad a szenvedélyes érzelmeknek és engedj az érzékek csábításának! Éld meg az értékes pillanatokat, ami csak a Tiéd, és hagyd, hogy az álmaid vezessenek! A simogató, kényeztető hab és a csábító gyümölcsös illat ápolja és feltölti a testet, és a lelket, és teszi teljessé a fürdés élményét. A gránátalma és a fekete berkenye együttese garantálja a kellemes intenzív illatot, a formulának köszönhetően pedig nagyon sokáig élvezheted a lágy habok kényeztető és pihentető simogatását a bőrödön.

t:by tetesept "Kapcsolj ki" habfürdő
Jutalmazd meg magad egy …

FORRADALMI ÚJÍTÁS A KÖRÖMLAKOZÀSBAN

Sziasztok!


Manapság már meg sem lepődünk, ha egy-egy újítással találkozunk a szépségápolási termékek széles skáláján. Sokszor csak legyintünk, de van olyan termék is, amire felkapjuk a fejünket, hogy ezt bizony mi is kipróbálnánk. A legújabb beauty őrület a spray lakk, ami tökéletes társunk lehet ebben a rohanó világban, ha hibátlan manikűrre vágyunk.


A Nails Inc.  márka feltüzelte az internet világát legújabb dobásával, a spray kiszerelésű körömlakkal. Ez a termék azoknak lehet remek alternatíva, akiknek nincs ideje folyton a lakkozással pepecselni, mégis szeretik, ha ápolt kezeiket színes manikűr díszíti.


Biztosan sokak fejében megfordult már, hogyan lehetne gyorsan elérni a tökéletes manikűrt. A márka megálmodta azt a lakkot, amivel ez a vágy néhány perc alatt teljesülhet. Hogyan is? Pillanatok alatt elkészülhetünk vele, csak a következő lépéseket szükséges hozzá betartani:

1 A csupasz körmeidre vigyél fel egy réteg alaplakkot, de ha már ki van festve színes lakkal, azt is nyugodta…

ÚJ SZÉPSÉGESZKÖZ SZILIKONOS SMINKSZIVACS

Sziasztok!

Ha szereted a blendert, de egy gondod még mindig van vele, imádni fogod ezt az újítást!


Akit érdekelnek a szépségújdonságok, az már biztosan kipróbálta a beauty blendert, ami sokkal praktikusabb
a sima sminkszivacsnál, könnyebben és egyenletesebben lehet vele felvinni az alapozót és egyéb folyékony állagú terméket.

BLENDER
Egy gond azonban még mindig van vele: túl sok terméket szív magába, ennél fogva pedig nem annyira gazdaságos a használata.


Ahogyan az elmúlt évek szinte minden újítás, ennek a problémának a megoldása is Ázsiából érkezik, egész pontosan Honkongból. Megalkották a szilikon szivacsot!

Bizony, a kis mellimplantátumra emlékeztető, SiliSponge nevű eszköz használatával egy csepp termék sem vész kárba, ráadásul higiénikusabb is, mint szivacs társai  mivel nincsenek pórusai, amibe megül a termék és a nedvesség, ami csak úgy vonzza a baktériumokat.

A SiliSponge a MOLLY COSMETICS nevű cég terméke és jelenleg csak előrendelhető (eddig minden adagot, ami felkerült a web…